Strona główna
Culiinaria Italiana
Culiinaria Italiana

Culiinaria Italiana

00-681, Warszawa, Hoża 62

Najlepsza pasta w Warszawie w tej restauracji

Przepisy pochodzące z kuchni włoskiej stanowią częsty pomysł na obiad. Potrawy z Półwyspu Apenińskiego cechują się bowiem prostotą, a jednocześnie są niezwykle smaczne. W ofercie restauracji opisanej na stronie internetowej culiinaria.pl znajdują się klasyczne potrawy, takie jak spaghetti bolognese czy lasagne al forno, ale jest też wiele innych regionalnych specjałów, których warto spróbować.

O smaku włoskich potraw decydują wysokiej jakości składniki. Oliwa z oliwek jest stosowana jako dodatek do wielu dań. Może być wykorzystywana zarówno jako olej do smażenia, jak i składnik sosów i marynat. Z kolei bazylia jest najczęściej stosowanym ziołem. Używa się jej  w wersji suszonej lub świeżej w pesto, sałatkach i zupach. Pesto z bazylii dobrze komponuje się z daniami rybnymi lub mięsnymi oraz makaronami. W kuchni Włochów królują również pomidory. Są one dobrym źródłem witaminy A, witaminy C i potasu. Zawierają także likopen, przeciwutleniacz, który pomaga w ochronie przed niektórymi nowotworami. O wyjątkowym smaku włoskich potraw często decydują również charakterystyczne sery. Miękka mozzarella jest wytwarzana z mleka krowiego. Parmezan to z kolei twardy, ziarnisty ser, produkowany z mleka krowiego lub koziego. Wspomniany wcześniej lokal zapewnia swoim gościom szeroki wybór owoców morza, w tym małży, krewetek oraz kałamarnic. Frutti di mare są świeże, a ich jakość została potwierdzona. Restauracja serwuje również najlepszą pastę w Warszawie w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej.

Warto zapoznać się z menu na stronie internetowej. Dania można zamawiać przez telefon lub przez Internet. Poleca się również odwiedzić ładnie urządzony lokal, pamiętając o wcześniejszym dokonaniu rezerwacji.

Copyright 2025 Prawaczlowiekateraz.pl - wszelkie prawa zastrzeżone